Programma

Naast de verschillende Villanova projecten organiseert een van de deelnemers jaarlijks een eigen festival binnen het festival. Dit jaar cureert Adina Macpherson het Festival Voorspel.

Het werk van de kunstenaars van morgen wordt geflankeerd door zes toespraken, twee voorstellingen, 4 concerten en een party om in schoonheid te eindigen.

★ State Of The Youth - met Hanan Challouki (oprichtster van community MVSLIM), Sara De Roo (Coördinator Drama aan Koninklijk Conservatorium, actrice bij tg STAN), Seckou Ouologuem (pionier van de Vlaamse Slam Poetry), Bie Vancraeynest (coördinator van het jeugdhuis Chicago in Brussel), Jens Meijen (Jonge Dichter des Vaderlands) en Moya De Feyter (jonge schrijfster, Villanova 2016).

★ WORD WA(a)R - een live show met voorgeschreven woord battles tussen ideeën, overtuigingen of tussen historische figuren in hilarische combinaties (Obama vs. Poetin, De Andere Buitenlander vs. Mr Menlanduit, Hitler vs. Jezus, De Atheïst vs. De Stem van God en Monsanto vs. De Kleine Boer). Het publiek is de jury en zorgt mee voor de sfeer. Nederlandstalig lettergekletter met een lach, een traan en punchlines op je gezicht.

★ RUIS! van Tuning People - muziektheater met gemotoriseerde klankobjecten, geluidsvideo’s en live cello. Vernieuwing wordt beschouwd als een evidentie. RUIS! reageert op deze misvatting door te doen aan veroudering. Voor deze klank- en beeldcompositie worden fragiele, imperfecte klanksculpturen gemaakt uit oud wegwerpmateriaal en afgedankte motoren.

★ Villanova Party - een afsluiter in stijl

★ Muzikale intermezzo's - The Divided (vr), Tamino (vr), Walmok (za) en Indio LOURO (za) 

 

Hieronder vind je alle timings:

© Artwork: Deer du Bois